1.04.2013

INFINI BARTER NETWORK

Ce este Barter? Cumpararea bunurilor sau serviciului necesar, in schimbul marfii sau serviciului vandut se numeste Barter. Sistemul Barter, ale caror prime aplicatii au fost in directia schimbului in natura, gen "troc" prin intermediul unei firme organizatoare, a dezvoltat metoda de schimb multiplu, in natura, produs contra produs. In paralel cu invitatia de a solicita firmelor sa foloseasca sistemul Barter, firma organizatoare a activitatii - INFINI BARTER NETWORK - colecteaza date si efectueaza comparatii cu privire la cerere si oferta.

Cele mai importante mijloace ale Sistemului Barter sunt informatiile despre cerere si oferta. Prin intermediul acestor informatii este posibil sa se discute despre Piata Comuna Barter. Piata Comuna Barter este infiintata, constituita de catre Firma Barter si uneste firmele care pot functiona printr-un sentiment de apartenenta. Piata Comuna Barter este o piata cu deschidere larga si cu cea mai vasta raspandire sectoriala din lume.

Sistemul Barter functioneaza pe principiul satisfacerii cererilor si vanzarii ofertelor firmelor membre; firmele care prezinta interes sunt invitate la aceasta Piata Comuna, care in acest mod isi sporeste din ce in ce mai mult portofoliul. In urma vanzarilor pe care le efectueaza prin acest sistem, firmele isi satisfac necesitatile prin achizitionarea de produse si de bunuri oferite de firmele care sunt membre ale Pietei Comune de Barter.

Avand ca obiectiv satisfacerea cerintelor firmelor membre, Piata Comuna de Barter creste pe zi ce trece prin alaturarea de noi firme si isi imbogateste portofoliul de produse cerute pe Piata. Barter este un sistem de finantare a necesitatilor firmelor, atunci cand apeleaza la acest sistem. Firma care cumpara produse prin Sistemul Barter nu efectueaza plati in numerar; se indatoreaza la acest sistem.

Firma care foloseste Sistemul Barter pentru necesitatile sale economiseste bani in numerar in functie de proportia in care foloseste acest sistem; totodata, firma in cauza isi reduce in aceeasi proportie necesarul de capital de functionare.

Pentru a satisface cererea continua si sigura venita de pe piata, firma in cauza isi valorifica in acest fel capacitatea inactiva. Finantarea necesara pentru a pune in functiune capacitatea inactiva este asigurata de catre Piata Comuna Barter.

 Pretul, calitatea si conditiile/modalitatea de livrare a produselor se stabilesc intre cumparator si vanzator. Firmele care au calitatea de membru se intalnesc cu vanzatori, care prin numarul lor asigura un mediu de competitivitate in toate sectoarele. Insa, datorita urmaririi pe Piata a echilibrului dintre cerere si oferta, nu sunt admisi membrii care realizeaza aceleasi produse intr-o cantitate care ar putea reprezenta o competitivitate, ce ar aduce pierderi. In Piata Barter firmele efectueaza achizitii cu preturi reale si vanzari tot cu preturi reale.

AFLA MAI MULTE INFORMATII DIRECT DE AICI ...

0 comentarios:

Trimiteți un comentariu